Professorat
del departament
d’Interpretació

Carme Serna

Departament d'Interpretació

Carme Serna

Teatre d’objectes

Actriu llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona. Membre fundadora de la companyia Disset Teatre que al 2015 rep el Premi ATAPIB a la Millor Trajectòria. Companyia on ha actuat, creat i dirigit diverses obres de les quals destaca: Les Fades de la Bella dorment (Premi Europeu Feten al Millor Espectacle de Teatre d’Objectes, Premis Escènica al Millor Espectacle Familiar i Premi de la Vall d’Albaida al Millor Espectacle d’Objectes). El vol de Calàndria ( Premi al Millor projecte de Teatre Visual de l’Institut del Teatre). Recentment i amb coproducció amb el Teatre Principal, ha estrenat Re-Cor, espectacle guanyador en la modalitat de Nous Llenguatges.

També ha treballat amb directors com Alfred Cases, Andrea Cruz, Jordi Bassora, Fran Arraez, entre altres. Destacant les obres: La Marató de la cia. La Impaciència. Direcció Jordi Cumellas, on va guanyar el Premi a la Millor Actriu als Premis Escènica 2011. La Comèdia dels errors, de Shakespeare, direcció Pitus Fernández. Només quan Plou, d’Aina de Cos. Entre altres.

En el món audiovisual ha treballat en series de televisió com El cor de la ciutat (TV3), Llàgrima de Sang i Treufoc (IB3). A diversos curtmetratges, videoclips i publicitat.

Biel

Cap del departament d'Interpretació

Biel Jordà

Interpretació I

Titulat superior en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (1997). Va ampliar els seus estudis els dos anys següents a The Circus Space de Londres.

És membre fundador de la productora Res de Res i En Blanc. Amb els seus espectacles, molts d’ells de creació pròpia, ha viatjat a més de dotze països diferents.

Com a director es caracteritza per la seva peculiar barreja de llenguatges escènics i en els últims catorze anys ha dirigit una vintena d’espectacles, tant amb la seva productora com per a altres. La seva primera obra escrita va merèixer el premi Textos Teatrals Teatre Principal (1997).

Departament d'Interpretació

Maria Bauçà

Interpretació I (improvisació) i Taller I

Titulada Superior en Art Dramàtic, en l’especialitat d’Interpretació, per l’ESADIB, i titulada en el Màster en Estudis Avançats de Teatre per la UNIR, especialitat direcció escènica. Màster en Ecologia Emocional per la Fundació Àmbit de Barcelona.

Com a actriu i cantant ha treballat amb diferents companyies i produccions de Corcada Teatre, El Somni Produccions, Iguana Teatre, Teatre Principal de Palma i Produccions del Mar, entre d’altres.

Els seus darrers treballs teatrals han estat Mar de Fons coproducció del Teatre del Mar, Teatre Principal i Teatre Lliure de Barcelona, Sí au sí, coproducció de La Gran Troupe i el Festival

Temporada Alta de Girona, Cabaret Íntim de Corcada Teatre, Comviure amb direcció de Diego Ingold i Joan Fullana, El Balcó i Un matrimoni de Boston dirigides per Rafel Duran, Hamlet Party dirigida per Pep Ramón Cerdà, El sopar amb Joan Carles Bellviure i Amadeus amb Roberto Romei. En el sector audiovisual destaquen els seus treballs a les sèries L’Anell, Hotel Bellavista i Mai Neva a Ciutat per a IB3TV, entre d’altres.

Departament d'Interpretació

Joan Carles Bellviure

Clown

Titulat per l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París (1992-1994). Actor, director i autor teatral, ha participat com a actor en nombrosos espectacles d’Iguana Teatre, de Germans Llonovoy, Comédie de Picardie, Plateforme Théâtre o El Embardée i del Théatre de la Jacquerie de París.

Mateu Grau

Departament d'Interpretació

Mateu Grau

Interpretació III i Taller textual

Titulat Superior en Art Dramàtic, especialitat d’Interpretació Textual per l’Institut del Teatre de Barcelona (1997). Ha treballat com a actor i director en nombroses obres i produccions teatrals de diferents companyies, com Estudi Zero, La Sarta Teatre i Cia. Xesc Forteza. També ha treballat com a actor i director de doblatge en diverses sèries de televisió. Ha desenvolupat la seva tasca docent al Teatre Sans, a la UIB i per a professionals de l’ensenyament.

Pau Cirer

Departament d'Interpretació

Pau Cirer

Màscara I i II

Titulat Superior en Art Dramàtic per l’ESADIB. Màster en Estudis Teatrals, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ampliar la seva formació en el SIAC (Scuola Internazionale dell’Attore Comico) i en el CMSG (Centre Maschere i Strutture Gestual).

Des de 2002 desenvolupa la seva tasca docent en escoles superiors d’art dramàtic, cicles superiors d’actuació i centres de formació del professorat.

Com a actor, ha participat en nombrosos espectacles de diversos grups teatrals (Teatre Principal de Palma, Iguana Teatre, Turmeda Teatre, Macnas Theatre, Estudi Zero Teatre, Carpet Theatre, Teatre de Teresetes, entre d’altres). També té experiència en publicitat, cinema, televisió i doblatge.

En l’àmbit de la realització de màscares, ha col·laborat en més de trenta produccions professionals. Té diverses publicacions sobre didàctica teatral en revistes especialitzades.

Marc Fonts

Departament d'Interpretació

Marc Fonts

Bufó

Diplomat a l’École Internationale Jacques Lecoq de París (1991-1993).

Autor, actor i clown a companyies: Morc Fants, Be Negre, Teatre Mòbil, Morc Fants & Ciril Neguit, Chapertons, Conservas-Simona Levi.

Pallasso d’hospital a Pallapupas.

Professor de Clown en nombroses escoles de teatre i circ de Barcelona, també amb persones amb funcionalitat diversa, i fundador de l’escola Morc Fants Clown Studio. Més informació a morcfants.cat

Departament d'Interpretació

Joan Fullana

Taller II i Direcció d'actors

Director, dramaturg i actor. Llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Màster en Estudis Avançats de Teatre per la UNIR. Fundador de la companyia Corcada Teatre. Com a director de teatre i dramaturg ha estrenat, a banda dels espectacle de Corcada (que es poden trobar a www.corcada.com), i entre d’altres, els següents muntatges: Anatomia de la por (2019); #Comviure (2017, Teatre Principal de Palma); Abans que arribi l’Alemany, de Marta Barceló (2016, En Blanc); Quan venia l’esquadra, de Xesca Ensenyat i Joan Yago (2015, El Somni Produccions); Rinoceront d’E. Ionesco (2015, Teatre Principal de Palma) o Dues dones que canten (2011, Teatre Lliure). Es dedica també al disseny d’il·luminació, el disseny de so i la música. És autor i director de la sèrie Mai neva a Ciutat (IB3TV). Ha treballat com actor en audiovisual a Treufoc (2017-18, IB3TV) i L’Anell (2011-12, IB3TV).

Departament d'Interpretació

Joan M. Albinyana

Taller II i Escenificació I

És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Guanyador del premi a la millor direcció escènica de les Illes Balears de l’ATAPIB (Associació d’Auditoris i Teatres Públics de les Illes Balears) per l’obra La Senyora al 2014, i per l’obra la Classe al 2018.

Guanyador del premi al millor espectacle de les Balears 2015 de l’ATAPIB per l’obra Dels llargs camins, de Jaume Miró.

Nominat al premi Max en la categoria de millor espectacle revelació per Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora, de Núria Vizcarro, espectacle del qual, a banda de dirigir, també signa l’escenografia, la il·luminació i l’espai sonor.

Entre els espectacles teatrals professionals que ha dirigit, caldria destacar Siau Benvingut d’Alexandre Ballester, coproducció de l’Ajuntament de sa Pobla i l’ATAPIB; Quincas, la mort i la mort de Jorge Amado i coproducció del CAET i la companyia Xangô; Smiley de Guillem Clua, amb el Somni Produccions (Guanyadora del premi a la millor interpretació masculina de l’ATAPIB 2018); La Classe de Sergi Baos i coproducció del Teatre Principal de Palma; Ser o no ser Otel·lo o com tot se’n va a la merda un dia qualsevol de Núria- Vizcarro, coproducció del Teatre Principal de Palma o Edimburg de Toni-Lluís Reyes i també producció del Teatre Principal de Palma.

És fundador de La Ravalera, productora i companyia d’espectacles a espais no convencionals a les comarques de Castelló, on a més de crear la I Fira de Teatre Breu de Castelló ha dirigit diversos espectacles, com Refugi, Mares o Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora, tots autoria de Núria Vizcarro.

Pere Fullana

Departament d'Interpretació

Pere Fullana

Escenificació I i Interpretació III: taller textual

Titulat Superior en Art Dramàtic, especialitat d’Interpretació Textual, per l’Institut del Teatre de Barcelona (1985). Màster interuniversitari oficial d’Estudis Teatrals, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ampliar estudis a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París (1994-95). Ha dirigit gairebé 40 espectacles professionals d’autors clàssics, contemporanis i de creació pròpia.

La seva experiència docent s’ha desenvolupat a l’Aula de Teatre de la UIB, al Centre Dramàtic del Govern Balear i a la Fundació del Teatre del Mar, de la qual és patró vitalici.

És autor de la majoria de les adaptacions dels espectacles que ha dirigit.

Departament d'Interpretació

Lluqui Herrero

Interpretació davant la càmera i Interpretació II

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. Es va formar en diferents escoles amb professionals com Philippe Gaulier, Gabor Tompa, Will Keen, Krystian Lupa, Mariantònia Oliver, i Cia Mal Pelo, entre d’altres.

Ha participat en nombrosos muntatges teatrals com a actriu i directora de teatre, entre els més recents cal esmentar: la direcció i adaptació de La maledicció dels morts de gana a partir de La maledicció de Sam Shepard (Teatre Principal de Palma, 2014); Una Gavina a partir de La gavina de Chejov amb el Col·lectiu Set Sibèries, direcció i creació col·lectiva (2014); Matrimoni de Boston de David Mamet dirigida per Rafel Duran, El Somni Produccions (2015); assistent i ajudant de direcció a Hedda Gabler d’Ibsen dirigida per José Martret, Teatre Principal de Palma (2015); El Balcó de Jean Genet (2016) dirigida per Rafel Duran. Direcció Un dia d’estiu Creació col·lectiva, companyia Estepa Teatre (2017). Mar de fons (2019) dirigida per Pere Fullana.

Per televisió, ha estat actriu en la sèrie Amor de cans, Migjorn, Llàgrima de sang d’IB3 Televisió. Ha format part de l’equip artístic en les sèries Laberint d’passions i Vallterra, IB3 Televisió. Ha rodat diversos curtmetratges amb directors com David Mataró i Luis Ortas. A més, ha treballat en doblatge i locució per televisió.